Ogólnopolska firma cateringowa Kuchnia Vikinga rozbudowała swoją flotę samochodów dostawczych o 40 egzemplarzy modelu Proace City z fabryczną zabudową izotermiczną. Zarówno samochody, jak i zabudowy są objęte gwarancją PRO na 3 lata lub milion kilometrów oraz kompleksową obsługą serwisową. Pojazdy dostarczył salon Toyota Białystok.
Firma Kuchnia Vikinga wybrała Proace City z nadwoziem Standard o długości 4,4 m, silnikiem 1.5 D-4D o mocy 100 KM, wyposażeniem Active z pakietem Multimedia oraz fabryczną zabudową izotermiczną z kompaktowym agregatem chłodniczym Thermoking C-150. Współpraca Toyoty z Kuchnią Vikinga rozpoczęła się w 2020 roku, kiedy podlaska firma cateringowa zamówiła pierwsze 5 modeli Proace City w salonie Toyota Białystok. W ciągu zaledwie 4 lat działalność firmy osiągnęła skalę ogólnokrajową, wielokrotnie zwiększając jej zapotrzebowanie na auta dostawcze. Wraz z najnowszą partią 40 samochodów kierowcy Kuchni Vikinga mają do dyspozycji 300 egzemplarzy tego modelu, do których niedługo dołączą bezemisyjne Toyoty Proace City Electric.
„Każdy kontrakt jest dla nas ważny. Cieszą nas zarówno nowi klienci Toyoty, jak i kontrakty, które są odnawiane. Takim przykładem jest flota Kuchni Vikinga. Firma Kuchnia Vikinga to nasz wieloletni klient, który od początku swojej działalności korzysta z samochodów Toyoty. Z ogromnym uznaniem patrzymy na dynamiczny rozwój tej polskiej marki, który znajduje odzwierciedlenie w szybkiej rozbudowie floty dostawczych modeli Proace City” – powiedział Mirosław Sochacki, Corporate Sales Senior Manager w Toyota Central Europe.
„Do naszej floty dołącza kolejne 40 dostawczych vanów Toyoty, które będą codziennie dostarczać nasze posiłki klientom. Jesteśmy niezmiernie zadowoleni z naszej współpracy z Toyotą i z przyjemnością będziemy ją kontynuować. Wybraliśmy markę Toyota ze względu na jej bezawaryjność, bardzo dobre warunki gwarancji oraz szeroką sieć serwisów w całej Polsce, w których możemy liczyć na wykwalifikowaną kadrę doradców serwisowych” – mówi Mateusz Czech z Kuchnia Vikinga.
Flota modeli Proace City firmy Kuchnia Vikinga służy do rozwożenia cateringu po całej Polsce. Średnie roczne przebiegi każdego auta wynoszą ok 50 tysięcy km. Praca kierowców zaczyna się w godzinach wieczornych i trwa przez wiele godzin. Samochody z zabudową izotermiczną wyposażoną w płaski agregat chłodniczy pozwala swobodnie się poruszać po ciasnych ulicach oraz podziemnych parkingach.
Źródło: Informacja prasowa